Школа для всіх: Безпечне шкільне середовище для ЛГБТ-підлітків

Уже два роки в Україні існує закон про запобігання булінгу. Це, безперечно,  надзвичайно важливий крок для створення безпечного середовища для учнів у школі. Та чи готові ми насправді захищати усі категорії учнів від цькування?

Згідно з національним дослідженням шкільного середовища, здійсненим ГО «Точка опори» у 2017-му році, більше половини ЛГБТ-підлітків піддавалися фізичним знущанням, а майже 90% потерпали від словесного цькування через свою сексуальну орієнтацію чи ґендерну експресію. Понад 60% таких дітей жодного разу не повідомляли про це працівникам школи, бо були впевнені, що шкільний персонал не буде втручатися або ж їхні дії не матимуть ефекту. Зрештою, 55,3% з тих респондентів, котрі зверталися до шкільних працівників, отримали вказівку не звертати на уваги на прояви цькування.

Булінг та байдужість дорослих впливає на стан психічного здоров’я ЛГБТ-учнів, їхні академічні здібності та бажання продовжувати навчання у школі. Учні, що потерпають від булінгу, частіше мають прояви депресивних станів, а також підвищений ризик до вчинення  самогубства.

Що потрібно зробити, аби змінити цю ситуацію? Пропонуємо прослухати курс «Школа для всіх: безпечне шкільне середовище», який допоможе:

  • краще виявляти та попереджувати булінг у різних його проявах;
  • дізнатися, як правильно спілкуватися із ЛГБТ-учнями та вибудовувати з ними довірливі стосунки;
  • розібратися в таких поняттях, як сексуальна орієнтація, ґендерна ідентичність, ґендерна експресія тощо;
  • отримати поради щодо роботи з батьками ЛГБТ-підлітків;
  • познайомитися з  практичними прийомами створення толерантного та безпечного середовища у вашій школі.

Курс поєднує в собі відеоматеріали, досвід фахівців-практиків,  що працюють з проблемою, а також перелік додаткових джерел для вивчення.

Зареєструватись на курс можна за посиланням: https://vumonline.ua/course/school-for-all-a-safe-school-environment/

loading
×
Scroll Up