Жити по-новому… Можна

Лишитись наодинці зі своїми страхами, переживаннями і нерозумінням себе — це страшно. Страшно, коли ти кожен день проживаєш неначе уві сні: кожного вечора боїшся заснути, а вранці боїшся прокидатися, бо твоє життя ніщо інше, як просте існування. Страшно, коли ти втрачаєш сили на будь-що, окрім думок, які ще більше змушують тебе замислитися про смерть…
До Марини я звернувся в той момент, коли мої думки почали мене не на жарт лякати, коли я почав боятися за своє власне життя. Чесно кажучи, налаштований я був скептично, хоча спілкування виявилось напрочуд легким, а кожен сеанс хотілось продовжити ще мінімум на 50 хвилин. Вже десь за пів року наших онлайн-зустрічей, я відчув, що мені справді полегшало. Я почав розуміти, що в цьому житті все набагато простіше ніж здається (окрім людей, наш мозок це як машина, до якої нема інструкції з експлуатації). Я почав розуміти себе, почав сприймати себе як особистість. В мене почали з’являтись цілі. І основне, мій пригнічений настрій, який мене просто вбивав, він зник, сподіваюсь назавжди.
Я розумію, що робота над собою — це найважча робота яку можна вигадати, але воно того варте. І я ще далеко від того себе яким хочу бути, але найголовніше, що я відчуваю, що починаю рухатись, дякуючи Марині. Теза, яку я для себе виніс із наших зустрічей це те, що завжди потрібно розмовляти і не боятися говорити, проговорювати свої страхи і переживання.

P.S. Якщо вам страшно чи боязко звертатись до психолога, то спробуйте відповісти для себе на питання: Як ти думаєш, чому ти так вважаєш? І якщо у вас вийшло, ніхто не вмер, вогонь з землі не вирвався, то я вас вітаю, ви готові! Психолог — це круто! Без перебільшень.

loading
×
Scroll Up